FaceBook

Kultur och Musik

 

Gärdsjöspelen

Plats: Övre Gärdsjö, ca 2 mil NO om Rättviks centralsamhälle

Tid: maj 2019

Gärdsjöspelen är en historisk marknad mellan fantasi och verklighet där hästen står i fokus. En arena med uppträdanden är hjärtat av marknaden och i en hästskoform runt arenan står knallar och säljer sina varor och tjänster. De blir därmed en del av historien vi berättar under helgen. Vi vill att besökaren skall uppleva med alla sina sinnen, det finns därför inte bara aktiviteter på showarenan, det finns mat, dryck och saker att prova på att göra på marknaden. Vi vill också väcka intresset för vår historia och kultur, därför lyfter vi fram platsen vi bor på, som har anor ända bak till järnåldern. Det finns mycket kulturhistoria i omgivningarna att upptäcka när man ändå är på plats. Vi har även varje år bjudit in en stor internationell aktör i vårt utländska kontaktnät att medverka tillsammans med våra duktiga, lokala förmågor som får en plattform att synas på.

Mer information finns på www.gardsjospelen.com

Tisdagskul

Plats: centrala Rättvik

Tid: vecka 25-32

Varje tisdag fram under sommaren bjuder Rättvik på festival! Här finns det aktiviteter för både barn och vuxna. Åk karusell, lyssna och titta på uppträdanden, botanisera bland marknadsståndens utbud eller varför inte slå dig ned och njut av en lokalproducerad glass från Rättviksglass! Artister & DJ:s hela natten på närliggande restauranger och barer.

Mer information finns på: www.tisdagskul.se

 

Dalhalla

Plats: Ca 1 mil utanför Rättvik

Tid: juni – september

En storslagen arena där många världsartister uppträtt ända sedan starten. Sommaren 2017 gästas Dalhalla bland annat av namn som Pet Shop Boys, Sting, Veronica Maggio, Encore, Malena Ernman, Laleh, Jerry Williams, Digiloo och Jill Johnson.

Mer information finns på: www.dalhalla.se

 

Musik vid Siljan

Plats: Rättvik med omnejd

Tid: v27 2019

En musikvecka för alla! Musikveckan kommer innehålla konserter, bystugedanser och kurser i alla dess olika slag. Allt från körsång, kulning och spelmanstämmor, till ethno, polskor och låtspel.

Se hela programmet på www.musikvidsiljan.se

 

Bingsjöstämman

Plats: Bingsjö, Rättviks Kommun

Tid: juli, 2019

Sveriges största spelmansstämma. ”Natten då fiolerna aldrig tystnar”. Spelmanslag från Dalarna, spelmän och vissångare från när och fjärran.

 

Mat runt Siljan

Plats: Rättvik, Leksand, Mora och Orsa

Tid: september, 2019

Åk runt och provsmaka dig genom Siljanbygdens läckerheter! På gårdarna kan du uppleva hur den lokala maten produceras, provsmaka och handla av den. Dessutom kan du träffa lantdjur och vara med om roliga aktiviteter som tipspromenader, traktoråkning, barnridning, fältvandring och mycket mer.

Mer information hittar du på www.matruntsiljan.nu