FaceBook

Aktiviteter i Rättvik

Nya upptäckter och äventyr väntar dig Rättvik med omnejd! Aktivitetsutbudet bjuder från allt från svindlande utsikter till djupa skogar, mystik och forsande vattendrag.

 

Rättviks Bowlinghall

Här finns 8 banor som håller internationell standard. Det finns även möjlighet till biljard och dart. Avsluta med att låta dig smakas av restaurangens läckra meny.

 

Slalombacke & Sommarrodel

Skandinaviens första parallella sommarrodelbana hittar du i Rättviks slalombacken. Ett 725 m långt fartfyllt äventyr för hela familjen. Barn under 7 år endast i vuxet sällskap. Rättviksbacken är känd för att var mycket lämpad för att lära sig åka snowboard i, kanske mest lämpad i hela Dalarna!

 

Rättvik Racing Club

Upplev riktig racingkänsla längs vår 1240 meter långa bana. I en go-kart med en topphastighet på cirka 70 – 80 km/h susar du fram bara några centimeter över asfalten i hårnålskurvor, i upp och nerförsbackar och på de långa raksträckorna.

 

Rättviks golfbana

Rättviks golfbana är belägen ca 2 km från Rättviks centrum. En 18 håls parkbana med bevattning av hela banan. Naturligtvis finns driving range, övningsgreen och övningsfält för chip mm. Golfbilar för uthyrning, samt vagnar som vi lånar ut utan kostnad.

 

DalaTravet Rättvik

Travbanan ligger i Hedslund norr om Rättvik. DalaTravet Rättvik har travtävlingar 18 gånger per år samt fyra tävlingstillfällen med lunchtrav.

 

M/S Gustaf Wasa

Båten M/S Gustav Wasa byggdes redan 1876 och går än idag i trafik på den vackra sjön Siljan i Dalarna. Följ med på en kryssning från Rättvik till Leksand eller Mora. Ät och drick gott och se Dalarna från sjösidan.

 

Cykling – Biking Dalarna

Från Jarlstugan i Rättvik utgår flera cykelleder som ingår i Biking Dalarna, Sveriges största cykelparadis! Läs mer på www.bikingdalarna.se

 

Björgården

Bondgårdsupplevelser för hela familjen. Får, kalvar, gris och kaniner. Eget syltmakeri med över 100 olika smaker. Gårdsfika. Öppet 26 juni – 5 augusti, 2017.

 

Viborgs Holme

Kom och hälsa på våra djur! Viborgs Holme är en gammal gård som ligger på en egen holme i Enån vid Enåbadets Camping. Här finns det hästar, höns och andra djur att klappa. Besök även vår café och loppis. Under sommaren anordnas olika kvällsaktiviteter samt kurser i tunnbrödsbakning och tillverkning av fäbodprodukter.

 

Leksand

Leksand Sommarland

Sommarland är en upplevelsepark för hela familjen, som hela tiden förnyar. Här finns Vattenland, Motorland och Sommarland. Över 80 olika aktiviteter, men bara en entréavgift. Här finner du en heldag med massor av upplevelser för alla åldrar och intressen.

 

Orsa

Orsa Björnpark

Orsa Björnpark ligger i Grönklitt och är norra Europas största björn-park. Det är ingen vanlig djurpark, utan en unik möjlighet att betrakta djuren i deras naturliga miljö. Här lever björn, varg, lo, röd- och fjällräv, berguv och järv sida vid sida. Här kan du även besöka utställningar, föreläsningar och gå på björnexkursioner.

 

Mora Sollerön

Tomteland

Följ med Tomten och Nissarna på upptåg, se vad trollen har ställt till med. Gå i trollskola och lär dig trollens eget språk. Besök häxans buskuliga skola – bara för barn! Förutom alla aktiviteter kan man strosa omkring och titta på de vackra knuttimmrade husen i det stora Sagolandet. Fantasifullt och magiskt för alla åldrar.

 

Borlänge

Aqua Nova

Upplev äventyret på upplevelsebadet Aqua Nova. Här hittar du  vattenrutschkanor med namn som 3G, Black Hole och Magic Eye – full fart för hela familjen.

 

Framtidsmuseet

På Framtidsmuseet spirar upptäckarglädjen! Här finns många interaktiva naturvetenskapliga experiment, ett planetarium, utställningar, pedagogiska verkstäder och ett litet museum. Mycket att se och göra för nyfikna i alla åldrar.