Aktiviteter i Rättvik

Nya upptäckter och äventyr väntar dig i Rättvik med omnejd! Aktivitetsutbudet bjuder på allt från fartfyllda äventyr till svindlande utsikter, djupa skogar, mystik och forsande vattendrag.

Siljansbadets Camping

Vi erbjuder hyrcyklar både för vuxna och barn (finns även på Rättviks Camping). Hos oss kan du även hyra cykelbil i butiken, 4 eller 1 sits. Vi har en 12-håls minigolfbana med konstgräsbanor. För barnen har vi en stor härlig lekplats direkt på Siljans strand, och under sommarsäsongen har vi ledarledda barnaktiviteter, där maskoten Bärra dyker upp och är med i leken.

www.siljansbadet.se

Stiftsgården Rättvik

Vi har egen badplats med brygga, en stor lekplats, boulebana, beachvolleybollplan, egen restaurang samt kiosk. Sommartid har vi cyklar, kanoter och kajaker för uthyrning. Vintertid går det att hyra långfärdsskridskor och snöskor hos oss. Stiftsgården ligger naturskönt med fina strövområden runt gården.

www.stiftsgarden.org

Rättviks Bowlinghall

Här finns 8 banor som håller internationell standard. Det finns även möjlighet till biljard och dart. Avsluta med att låta dig smakas av restaurangens läckra meny.

www.domannamn.se

Slalombacke & Sommarrodel

Skandinaviens första parallella sommarrodelbana hittar du i Rättviks slalombacken. Ett 725 m långt fartfyllt äventyr för hela familjen. Barn under 7 år endast i vuxet sällskap. Rättviksbacken är känd för att var mycket lämpad för att lära sig åka snowboard i, kanske mest lämpad i hela Dalarna!

www.domannamn.se

Rättvik Racing Club

Upplev riktig racingkänsla längs vår 1240 meter långa bana. I en go-kart med en topphastighet på cirka 70–80 km/h susar du fram bara några centimeter över asfalten i hårnålskurvor, i upp och nerförsbackar och på de långa raksträckorna.

www.domannamn.se

Rättviks golfbana

Rättviks golfbana är belägen ca 2 km från Rättviks centrum. En 18 håls parkbana med bevattning av hela banan. Naturligtvis finns driving range, övningsgreen och övningsfält för chip mm. Golfbilar för uthyrning, samt vagnar som vi lånar ut utan kostnad.

www.domannamn.se

DalaTravet Rättvik

Travbanan ligger i Hedslund norr om Rättvik. DalaTravet Rättvik har travtävlingar 18 gånger per år samt fyra tävlingstillfällen med lunchtrav.

www.domannamn.se

M/S Gustaf Wasa

Båten M/S Gustav Wasa byggdes redan 1876 och går än idag i trafik på den vackra sjön Siljan i Dalarna. Följ med på en kryssning från Rättvik till Leksand eller Mora. Ät och drick gott och se Dalarna från sjösidan.

www.domannamn.se

Cykling – Biking Dalarna

Från Jarlstugan i Rättvik utgår flera cykelleder som ingår i Biking Dalarna, Sveriges största cykelparadis!

www.bikingdalarna.se

Björgården

Bondgårdsupplevelser för hela familjen. Får, kalvar, gris och kaniner. Eget syltmakeri med över 100 olika smaker. Gårdsfika.

www.domannamn.se

© Copyright 2017 - Visit Rättvik