1. Rättvik
  2. Café
  3. Fricks Konditori

Fricks Konditori

Här kan du sitta ner och njuta av våra hantverksmässiga bakverk i dalamiljö och med utsikt över Siljan. Vi har det du behöver till vardag och fest, såsom bröllop, dop, konfirmation, student, jubileumsdagar med mera.

Fricks Konditori är ett måste vid besök i Rättvik. En klassiker som aldrig lämnar en besviken!

Historien om Fricks Konditori

I början på 50-talet kom de tre bröderna Kjell, Lawe och Pelle Frick, från Skåne upp till Rättvik och Dalarna. I Skåne hade de tillsammans drivit ett litet bageri. Efter militärtjänstgöringen hade de sökt sig norrut i landet och hamnade då i Rättvik. Det som vi idag känner som ”Fricks” vid Torget i Rättvik började inte där utan på Ingels Café, 10 km från Rättvik. Där, på Ingels Café, fick Lawe tjänst hos bagare Henry Eriksson. Kjell kom till Hedins bageri i Boda. Tiden i Ingels blev kort. När också Pelle kommit till Rättvik öppnade de tre skåningarna eget i Nedre Gärdsjö. Där byggde de om det gamla mejeriet till bageri.

Öppettider Fricks Konditori

Hitta till Fricks Konditori

 

 

Updated on 29 september, 2022

Var informationen den du letade efter?

Du kanske också är intresserad av

TIPSA OSS!
Rättvik har många fantastiska platser att besöka och aktiviteter att göra. Vi tar gärna emot tips och idéer på platser som kan vara med i vår guide till besökaren.
Till vår tipsa-oss-sida