1. Rättvik
  2. Boende
  3. Hotell Lerdalshöjden

Hotell Lerdalshöjden

Hotell Lerdalshöjden ligger i underbara Rättvik, med en makalöst vacker utsikt över Siljan. Du har dessutom nära till allt du vill se och uppleva i Dalarna. Hos oss får du en garanterat händelserik och avkopplande semester!

Hotell Lerdalshöjdens historia

Hotell Lerdalshöjdens historia började 1927 när Anders Lönnberg startade hotellet.

1943 köpte Sten Hagberg hotellet, som då hade elva rum och kök med vedspis. I 40 år drev och utvecklade familjen Hagberg hotellet.

1988, efter stora utbyggnaden, ägdes fastigheten av ett kommanditbolag (som i sin tur ägdes av ett stort antal privatpersoner och några institutioner). Verksamheten drevs några år av Scandic under namnet Scandic Active Hotel och sedan en tid av kommanditbolaget själva.

1995 köptes Lerdalshöjden av Green Hotel, Salka Börjesson Eynon, som sedan ägde hotellet fram till försäljningen 2005.

2005 köptes hotellet av Fastighetsbolaget Höjden i Rättvik AB. Elisabeth Willner Perez driver driftbolaget. Hon har tidigare jobbat inom branschen hela sitt liv. Idag har hotellet hela 179 bäddar fördelade på 92 rum och man erbjuder och anordnar allt från konferenser och härliga weekends till julfirande och bröllop.

Läs mer om Hotell Lerdalshöjden

Hitta till Hotell Lerdalshöjden

Updated on 29 september, 2022

Var informationen den du letade efter?

Du kanske också är intresserad av

TIPSA OSS!
Rättvik har många fantastiska platser att besöka och aktiviteter att göra. Vi tar gärna emot tips och idéer på platser som kan vara med i vår guide till besökaren.
Till vår tipsa-oss-sida