Lerdalshöjden

Telefon 0248-511 50
Hemsida www.lerdalshojden.se
Adress Mickelsgatan, 795 35 Rättvik

Från Best Western Hotell Lerdalshöjden är utsikten över Siljan makalöst vacker och du har nära till allt som du vill se och uppleva i Rättvik med omnejd.

Bildgalleri

Information

Från Best Western Hotell Lerdalshöjden är utsikten över Siljan makalöst vacker och du har nära till allt som du vill se och uppleva i Rättvik med omnejd. Skidspår, slalombacke och vandringsleder har vi utanför knuten. Till stranden och shoppingen på Storgatan är det promenadavstånd. Varmt välkomna till en härlig vistelse, önskar Elisabeth Willner Perez med personal. Hotell Lerdalshöjdens historia börjar 1927 när Anders Lönnberg startade hotellet.

Om hotellet – historia

Hotell Lerdalshöjdens historia började 1927 när Anders Lönnberg startade hotellet. 1943 köpte Sten Hagberg hotellet, som då hade elva rum och kök med vedspis. I 40 år drev och utvecklade familjen Hagberg hotellet. 1988, efter stora utbyggnaden, ägdes fastigheten av ett kommanditbolag (som i sin tur ägdes av ett stort antal privatpersoner och några institutioner). Verksamheten drevs några år av Scandic under namnet Scandic Active Hotel och sedan en tid av kommanditbolaget själva. 1995 köptes Lerdalshöjden av Green Hotel, Salka Börjesson Eynon, som ägde hotellet fram till försäljningen 2005. 

2005 köptes hotellet av Fastighetsbolaget Höjden i Rättvik AB, som i dag heter Hotell Lerdalshöjden AB. Elisabeth Willner Perez driver driftbolaget sedan 2005. Idag har hotellet hela 179 bäddar fördelade på 92 rum och man erbjuder och anordnar allt från konferenser och härliga weekends till julfirande och bröllop.

Karta