1. Rättvik
  2. Boende
  3. Lustigsgården B & B

Lustigsgården B & B

Lustigsgården bed and breakfast ligger ungefär 1km från centrala Rättvik.
Vi erbjuder boende och frukost varje dag.

Lustigsgården är en gård med anor från 1600-talet och ligger i klassiskt röda byggnader bara 1 km från centrala Rättvik i hjärtat av Dalarna. Soldaten Lustigs fick gården som gåva av drottning Kristina för sina krigiska dater. Ett diplom, utfärdat 31/5 1933 av Dalarnes Fornminnes- och Hembygdsförbund, visar att gården då gått i arv i släkten Lustigs-Samuelsson i 299 år.

Det var Lustigs Hans Samuelsson och hans hustru Anna Elida Johansdotter från Jukkasjärvi som 1931 bygde om gården och öppnade “Samuelssons Pensionat”.
Vi erbjuder 13 unikt inredda rum med en mix av gamla ting och modernt och med detaljer från Dalarna. De flesta rum har milsvid utsikt över Siljan. Det är bra att veta att alla Lustigsgårdens rum är belägna 1 trappa upp och hiss saknas. Vi klassificerar oss som bed & breakfast och inte ett hotell eller vandrarhem med möjlighet att tillaga egen mat. Våra rum är inte så stora men funktionellt inredda för en bekväm vistelse.
Varje dag kan ni avnjuta er frukost i matsalen.

Det är gott om vackra vandrings- och cykelleder precis runt knuten. Här på Lustigsgården har vi cyklar för uthyrning, både MTB och elcyklar och SUP-brädor.

Läs mer om Lustigsgården och boka

Hitta till Lustigsgården

 

Updated on 29 september, 2022

Var informationen den du letade efter?

Du kanske också är intresserad av

TIPSA OSS!
Rättvik har många fantastiska platser att besöka och aktiviteter att göra. Vi tar gärna emot tips och idéer på platser som kan vara med i vår guide till besökaren.
Till vår tipsa-oss-sida