1. Rättvik
  2. Visit Rättvik
  3. Rättvik kan bli bäst i Sverige på cykelturism för barnfamiljer

Rättvik kan bli bäst i Sverige på cykelturism för barnfamiljer

Jarlområdet i Rättvik har redan ett erkänt rykte och ledsystem som är välutvecklat och omtyckt av barnfamiljer och cykelelit. Genom att utveckla Rättviks Slalombacke till en familjevänlig liftburen cykelpark skulle Rättvik kunna erbjuda en oslagbar och hållbar cykelupplevelse för alla smaker som saknar motstycke i Sverige!

Rättviks Slalombacke och ”norra berget” har de topografiska förutsättningarna för att bli en perfekt cykelpark med många fina leder för alla som gillar liftburen cykling. Berget har perfekt lutning, fallhöjd, parkeringsmöjligheter och med en utsikt som man inte hittar någon annanstans.

Att etablera en cykelpark i Rättvik är rätt väg att gå också ur ett hållbarhetsperspektiv. Byggda cykelleder lever länge och kräver förhållandevis lite underhåll jämfört med snöläggning och pistmaskinspreparering. Dessutom skulle liftburen cykelturism sträcka sig från april till oktober vilket också talar för en mycket bättre ekonomi som möjliggör för entreprenören som driftar backen.

Många orter har redan satsat på liftburen cykelturism och gjort det bra. Det är absolut inte för sent att satsa utan tiden talar snarare för Rättvik eftersom marknaden har mognat och fler och fler familjer upptäckt fördelen med liftburen cykling och dess möjligheter.

Visit Rättvik vill gärna vara en del av denna destinationsutveckling och erbjuda sin hjälp att driva denna frågan framåt. Vi anser att liftburen cykelturism i Rättviks Slalombacke är ett hållbart och rätt steg för Rättvik framåt. Förutsättningarna finns för att på ett lättillgängligt sätt skapa en helt ny turism som kan generera både arbetstillfällen och inflytt till Rättvik.

Jojje Borssén

Ledamot, Visit Rättvik

Updated on 15 juni, 2022

Var informationen den du letade efter?

Du kanske också är intresserad av

TIPSA OSS!
Rättvik har många fantastiska platser att besöka och aktiviteter att göra. Vi tar gärna emot tips och idéer på platser som kan vara med i vår guide till besökaren.
Till vår tipsa-oss-sida