1. Rättvik
  2. Motion & Hälsa
  3. Rättviks Tennisklubb

Rättviks Tennisklubb

Den 1 juli 1929 samlades 14 personer på Engårdens pensionat för att starta en tennisklubb. C.W Rosén, som var den första ordföranden. Britta Tellander v. ordförande, Lars Olsson förste sekreteraren, Axel Eriksson som var den förste kassören samt Konstantin Steinholts. Dessutom blev förljande personer medlemmar: Dagmar Holm, Erik Eriksson, Edvin Larsson, Adrian Wilkensson, Åke Palm, Olle Perjons, Anders Berglund, Erik Hallin, samt Gösta Palm. I och med detta möte startade Rättviks lawntennisklubb.

För att spelarna skulle få se och lära bra tennis och få inspiration i sporten anordnades med jämna mellanrum uppvisningar av kända spelare. Den första stora uppvisningen var 1938 när Sveriges då mest kända spelare Kalle Schröder och Stig Nyström inför rekordpublik på 400 personer hade en uppvisning. Den 25 juli 1956 anordnades den genom tiderna största tennistävlingen i Dalarna, en inofficiell landskamp mellan Sverige och Australien. Klubben gjorde då ett jättearbete med arrangemangen tillsammans med Dalarnas Tennisförbund, stor reklamhjälp och medarrangör vad Falu Kuriren. Ekonomiskt blev det + – 0, men det var det värt.

Det egna klubbmärket anskaffades 1943, och klubbtröjan 1951.

Tennisspelandet blev allt större och större och det blev svårare att få tider på den enda banan som fanns 1942. Därför bestämdes det 1943 att man skulle bygga en till bana. 1944 offrade medlemmarna många frivilliga arbetstimmar och även pengar för att få banan klar till våren 1945. 1948 inköptes omklädningsstugan och dusch. 1952 byggdes träningsväggen och 1957 redskapsboden.

Öppettider

Hitta till Rättviks Tennisklubb

 

Updated on 6 september, 2022

Var informationen den du letade efter?

Du kanske också är intresserad av

TIPSA OSS!
Rättvik har många fantastiska platser att besöka och aktiviteter att göra. Vi tar gärna emot tips och idéer på platser som kan vara med i vår guide till besökaren.
Till vår tipsa-oss-sida