Stiftsgården

Telefon 010-160 80 00
Hemsida www.stiftsgardenrattvik.se
AdressKyrkvägen 2, 795 32 Rättvik

Stiftsgården är ett hotell med gästhemskaraktär, en konferensanläggning för både stora och små grupper liksom populär kursgård inom Svenska kyrkan. En stor lunchbuffé serveras dagligen och en stor andel av våra varor är lokalproducerade, Fairtrade och/ eller KRAV-märkta. Som en fin gest mot vår jord, i ett försök att minska våra ekologiska fotavtryck, utgörs dagens lunch på fredagar av en vegetarisk buffé på olika kreativa teman.

Bildgalleri

Information

Stiftsgården har ett stort socialt engagemang och har sedan den startades i början av 1940-talet varit en viktig mötesplats för barn och unga. Med hänsyn till vårt stora arbete med just barn och ungdomar samt även med respekt för personer med ett problematiskt förhållande till alkohol har vi valt att vara en alkoholfri plats. På Stiftsgården hittar du närmare 60 gästrum. Här finns även två stora lägergårdar med möjlighet till grupplogi. Alla våra byggnader är tillgänglighetsanpassade och vi är även en perfekt plats för barnfamiljer.

Hos oss bor du i trivsam miljö med Dalarnas största sjö Siljan utanför fönstret. Vi har egen badplats med brygga, en stor lekplats, boulebana, beachvolleybollplan, egen restaurang samt kiosk. Sommartid har vi cyklar, kanoter och kajaker för uthyrning. Vintertid går det att hyra långfärdsskridskor hos oss. Stiftsgården ligger naturskönt med fina strövområden runt gården. Rättviks fina kyrka och kulturminnesmärkta kyrkstall ligger bara ett stenkast från vår entré.

Välkomna att bo hos oss!

Karta