1. Rättvik
  2. Visit Rättvik
  3. Succé för Rättvik Active Week 2022

Succé för Rättvik Active Week 2022

Nystartade Rättvik Active Week, 10-17 juli 2022, blev en succé!

Över 120 aktiviteter i programmet genomförda av 10 lokala föreningar och fem företagspartners gjorde aktivitetsveckan i Rättvik till en unik vecka för hela familjen. Cirka 400 aktivitetsband såldes.

10-15 juli 2023 kommer Rättvik Active Week anordnas för andra gången

– Veckan har varit helt fantastisk och mottagandet väldigt varmt! Rättvik förtjänar en sån här vecka där vuxna och barn kan aktivera sig och testa på nya aktiviteter till en rimlig peng. Vi har haft besökare på nästan varje aktivitet och ibland upp mot 40 stycken på en och samma gång. Löpartävlingen HOKA 5K ramade in vår värdegrund väldigt fint med 60 barn och 60 vuxna som deltog första året. Det kommer växa till nästa år, säger projektledaren Jojje Borssén, från Visit Rättvik.

Det blir naturligtvis en fortsättning även nästa år! Veckan kommer ske 10-15 juli 2023 med några förbättringar och ännu fler aktiviteter.

Visit Rättvik som arrangerar Rättvik Active Week är nöjda med genomförandet och ser fram emot nästa år.

– Nu får vi utvärdera året och sikta mot nästa år. Redan nu har vi bestämt att korta veckan till sex dagar och skapa ett ännu mer genomtänkt program vilket gör att vi kör 10-15 juli 2023. Vi börjar på en måndag och avslutar på en lördag. Det passar tillresande bättre och även föreningar vi pratat med, säger Elisabet Asp Christiansson, Ordförande för Visit Rättvik.

RAW är en fantastisk möjlighet för ungdom att prova sig fram och hitta sin motionsform! Här är leken i centrum.

IFK Rättvik Bandy var en av föreningarna som deltog i Rättvik Active Week. Så här säger verksamhetsutvecklare Matti Myllykoski om Rättvik Active Week:

– RAW är en fantastisk möjlighet för ungdom att prova sig fram och hitta sin motionsform! Här är leken i centrum. Ett av målen i Rättvik bandy är att behålla ungdommen aktiva så länge som möjligt och utveckla deras olika färdigheter. Vi har upptäckt att ungdomar som provat flera idrotter över tid, blir längre i någon av idrotterna, som igen ger dem bättre mental och fysisk hälsa. Rättvik bandy delar värdegrunder som Rättvik Active Week förmedlat och vi blir med nästa år!

Rättvik Active Week är en del av Visit Rättviks nya strategi att utveckla besöksnäringen i Rättvik. Den ekonomiska föreningen brinner för den lokala näringen och kommer under hösten lansera fler spännande initiativ inom ramen för lokal tillväxt och besöksnäring.

Updated on 18 juli, 2022

Var informationen den du letade efter?

Du kanske också är intresserad av

TIPSA OSS!
Rättvik har många fantastiska platser att besöka och aktiviteter att göra. Vi tar gärna emot tips och idéer på platser som kan vara med i vår guide till besökaren.
Till vår tipsa-oss-sida