StartButikerMikaela Willers Keramik

Mikaela Willers Keramik

En keramik verkstad som tillverkar massor med keramik. Så här beskriver dem sig själva:

“Min keramiska affärsverksamhet startade jag 1997. Då hade jag utbildat mig på Nyckelviksskolan på Lidingö, Kuben i Örebro, Löftadalens Fhsk, träffat min mentor Jan-Åke Andersson i Tibro och varit assistent till honom under ett flertal år och bränningar i hans Anagama-ugn, gått en sommarkurs på Capellagården på Öland, samt jobbat själv i olika verkstäder i några år. 2002 öppnade jag min första  butik, på Sankt Paulsgatan 11 i Stockholm. Där utvecklade jag min keramik, mitt formspråk och mitt varumärke under ett tiotal år. För snart nio år sedan flyttade jag och företaget till Vikarbyn, strax norr om Rättvik i Dalarna. Här har jag min verkstad, butik och bostad. 2015 bildade vi aktiebolag, samt startade produktion av mattallrikarna Rosenlund, Kärven och Friland. 2020 har serien Granmor tillkommit, med en tallrik med liten rak kant och mysiga temuggar, samt en liten kopp utan öra, Rose Cup. De tillverkas i stengodslera i Portugal. Ca 70 % av min tillverkning sker i Skåne, samt i min egen verkstad på Blombergsgården.”

Sedan juli 2020 driver också Mikaela Willers Vikarbyns Crêperie tillsammans med sin man på baksidan av keramikladan.

Uppdaterad:

Hitta till Mikaela Willers Keramik: