1. Rättvik
  2. Om Rättvik

Om Rättvik

Vår vackra bygd har allt från tystnaden i vår orörda natur till festival med musik och dans. Möt folkdräkter och folkdans, dalmålningar, konsthantverk, kyrkbåtsrodd och musik från våra spelmän.

Här kan du frossa i motornostalgi, utforska vårt unika kulturarv på en levande fäbod, eller uppleva musik och sång i den osannolika miljön som musikarenan Dalhalla bjuder på.

Rättviks kommuns kulturenhet finns i Rättviks kulturhus, centrum för kulturverksamheten i Rättvik.

Kulturhuset inrymmer bibliotek, naturmuseum, konsthall och bildarkiv. En hörsal finns där det arrangeras barnteater, konserter, bildvisningar, föredrag och utställningar.

Här hittar du även information om vårt föreningsliv, anläggningar, skid- och motionsspår, bad, fritidsgårdar, föreningsbidrag och vilka vi är som gärna berättar mer för dig.

Vi vill tipsa om några av alla de fritidsaktiviteter som finns att göra i Rättviks kommun.

Fina anläggningar och närheten till naturen ger mycket goda möjligheter till friluftsliv och rekreation, och kombinationen med väl tillgodosedda behov för mat och logi, gör Rättviksbygden även väl lämpad för läger- och kursverksamhet.

Vandrings- och cykelleder

I kommunen finns ett flertal fina vandrings- och cykelleder, som ger möjlighet till både lättsam motion och naturupplevelser.